Camera-inspectie van mijn riool of leidingen:
hoe werkt het?

Heeft u regelmatig last van een verstopte afvoer of hangt er een doordringende rioolgeur in huis? Vervelend, zeker omdat u de oorzaak van het probleem niet altijd op eigen houtje vindt. Een grondige camera-inspectie van uw riolering biedt gelukkig soelaas. Via rioolinspectie spoort u moeiteloos de oorzaak van de rioolproblematiek op.

Wat is camera-inspectie van de riool?

Tijdens een camera-inspectie wordt een kleine, geavanceerde camera in uw leidingen uitgerold die de binnenkant van uw riolering in beeld brengt. De camera heeft een oprolbare draad van meer dan tien meter lang en beschikt over een waterdichte cameraknop. De beelden worden gevolgd via een extern beeldscherm, waardoor de technicus mogelijke breuken of lekken in een handomdraai opspoort.

Wanneer is een rioolinspectie nodig?

Ervaart u een terugkomende verstopping of een doordringende stank in uw huis? Dan heeft u mogelijks te kampen met rioolproblemen. Vaak bevindt de riolering zich onder uw woning, waardoor het een onhandige plek is om de verstopping te vinden. Camera-inspectie is dan een slimme oplossing. De technieker duwt de camera vooruit in uw leidingen en brengt zo de staat van uw leidingen in kaart.

Ontdekt de technieker de oorzaak? Dan krijgt u professioneel advies over de mogelijke oplossingen. In sommige gevallen wordt uw riolering of leiding grondig ontstopt, in andere is een rioolrenovatie de geschikte manier om het ongemak te elimineren. Om rioolproblemen in de toekomst te vermijden, laat u idealiter af en toe uw riool preventief reinigen of controleren.

Voordelen van een camera-inspectie

Een camera-inspectie biedt verschillende voordelen. Eerst en vooral is er geen breekwerk nodig om de problemen met uw leidingen op de sporen. De camera manoeuvreert makkelijk door de leidingen waardoor u meteen ziet waar het lek, de scheur of de breuk vandaan komt. Tijdverlies bij het vinden van de oorzaak is dus voorgoed verleden tijd. Een camera-inspectie is bovendien mogelijk in elke type leiding, ongeacht het formaat. Achteraf krijgt u ook een gecertificeerd verslag voor de verzekeringen.

Hoeveel kost een rioolinspectie?

De prijs van een camera-inspectie varieert naargelang de ontstoppingsfirma. Gemiddeld genomen mag u rekenen op een prijs van €100 tot €200. Wilt u de opnames ontvangen, bijvoorbeeld voor uw verzekeringen, dan betaalt u een meerprijs van €50 tot €150. Hierbij komen ook nog eventuele herstellingskosten.

Oostendse Ruimdienst Sanders helpt u snel verder

Bent u woonachtig in Oostende en ondervindt u last van een verstopping of een volle put? Nood aan expertise om een lek op te sporen of een periodiek onderhoud van uw afvoerleidingen? Met meer dan 35 jaar ervaring op de teller is het gedreven team van de Oostendse Ruimdienst Sanders uw professionele partner voor ontstoppingen, ruimingen en rioolinspectie. Onze rode tankwagen rukt uit in Oostende, Brugge, kust en omgeving om problemen bij particulieren, ondernemingen en openbare instellingen te verhelpen.