Beerput leegmaken

Een beerput ontfermt zich uitsluitend over de afvalresten van uw toilet en is, in tegenstelling tot een septische put, niet aangesloten op het rioleringsnet. Een beerput is eigenlijk een eenvoudig gat in de grond met daarop een deksel om de stank de baas te blijven. Net zoals een septische put moeten ook beerputten geregeld gereinigd of leeggemaakt worden. Een klusje met een geurtje aan …

Een beerput tijdig ledigen

Een beerput is een eenvoudige put onder de grond waarin ontlasting, urine en spoelwater, ook wel zwart water, worden opgevangen. Terwijl een deel van dat organische materiaal biologisch wordt afgebroken, hoopt een ander deel zich onderaan in de put op als slib. Na verloop van tijd stapelt het slib zich in de put verder op, waardoor de emmer letterlijk vol zit. De beerput ledigen of reinigen is dan noodzakelijk. Ook wanneer uw toilet de laatste tijd minder goed door lijkt te spoelen, kan het ruimen van uw beerput een oplossing bieden.

Periodiek ruimen door een vakman

Zowel een septische put als een beerput moet regelmatig worden gereinigd. Het ledigen van uw beerput uitstellen tot deze grote problemen veroorzaakt, is geen goed idee. Periodiek ruimen of ledigen is noodzakelijk. Aangezien een beerput vaker kleiner is en bovendien een lager afbraakrendement kent in vergelijking met een septische put, zal een ruiming regelmatiger moeten plaatsvinden. Hoe vaak dat precies is, hangt uiteraard af van het aantal personen in uw huis of kantoor en het bijhorende verbruik. U hoort het goed, uw beerput moet en zal geledigd worden. Dit karwei uitbesteden aan een specialist? Oostende Ruimdienst Sanders staat garant voor snelle en vakkundige ledigingen.

Tips & tricks

Met meer dan 35 jaar ervaring op de teller heeft ons gedreven team heel wat kennis over ontstoppingen, ruimingen en rioolinspectie.
Ontdek onze tips & tricks.