Verstopte afvoeren
in keuken of badkamer?

Verstopte afvoeren komen regelmatig voor. Merkt u dat het water in uw gootsteen, lavabo of bad niet meer vlot wegloopt? Komt er daarnaast ook nog eens een onaangenaam geurtje vrij? Dan heeft u misschien wel last van een verstopte afvoer. Weet u niet waar te beginnen of laat u liever een professional langskomen? Oostendse Ruimdienst Sanders snelt u graag te hulp.

Oorzaken van een verstopte afvoer op een rijtje

Een verstopte afvoer kan iedereen overkomen, en toch kunt u ze vaak ook voorkomenDe oorzaken die aan de basis liggen van verstoppingen zijn vaak eenvoudig en daarom ook eenvoudig te vermijden. Zo raakt de afvoerbuis van uw toilet verstopt door grote objecten die de doorgang belemmeren. Denk maar aan tampons, een hoop wc-papier en vochtige doekjes. Terwijl de afvoerbuis van de gootsteen het vaak begeeft door ophoping van etensresten en zeepresten, zijn haren de grootste oorzaak van afvoerproblemen in de badkamer. Tot slot vormt ook kalkaanslag een obstakel voor iedere afvoerbuis. De buis wordt steeds smaller en raakt uiteindelijk verstopt 

Afvoerproblemen voorkomen of verhelpen

Ook wanneer u geen afvoerproblemen opmerkt, is het belangrijk uw afvoerleidingen en sifons te onderhouden. De vlotte doorstroom blijven garanderen, lukt enkel door zaken te vermijden die niet thuishoren in de afvoerbuizen. Let dus op met etensresten, zeepresten en andere zaken zoals tampons en vochtige doekjes en maak uw afvoerleidingen geregeld schoon. Toch last van een verstopping? Probeer dan de hardnekkige prop vuil los te maken met een ontstopper. Ook de sifon losschroeven en reinigen kan helpen. Ligt het probleem dieper? Dan kunt u eventueel met ontstoppingsmiddelen zoals kokend water, baksoda of azijn uw afvoerbuizen vrijmaken. Blijft het probleem alsnog aanslepen? Bel dan onze ontstoppingsdienst.

Tips & tricks

Met meer dan 35 jaar ervaring op de teller heeft ons gedreven team heel wat kennis over ontstoppingen, ruimingen en rioolinspectie.
Ontdek onze tips & tricks.