Riool ontstoppen

Merkt u dat de waterafvoer op verschillende plaatsen in uw huis spaak loopt? Dan kampt u vermoedelijk met een verstopte riolering. Het probleem bevindt zich in dat geval dieper in de leidingen onder uw huis waardoor u de verstopping in veel gevallen niet eigenhandig kunt oplossen. Voor u echter experten en ontstoppingsdiensten begint op te bellen, is het belangrijk te bepalen wie er precies actie moet ondernemen. Kortom, bevindt het probleem zich op privégrond of doet de verstopping zich op openbaar domein voor?

Bepaal wie verantwoordelijk is

Dankzij de toezichtputjes aan de rooilijn, de scheidingslijn tussen een privéterrein en een openbaar terrein, kunt u eenvoudig controleren of u verantwoordelijk bent voor de verstopping. Zijn de toezichtputjes vol, dan contacteert u best meteen de rioolbeheerder die de zaak verder zal afhandelen. Zijn de toezichtputjes daarentegen leeg, dan dient u zelf in actie te schieten. De kosten van de eventuele ruimings- of herstellingswerken zult u dan ook voor eigen rekening moeten nemen.

Komaf maken met uw verstopte riool

Een verstopping verhelpen vereist een aanpak bij de bron, en vaak bevindt die oorzaak zich erg lokaal. Om de oorzaak van de verstopping aan te wijzen, giet u een grote emmer water doorheen alle rioolaansluitingen. Verdwijnt het water moeizaam of blijft het water gewoon staan? Dan zit uw afvoer verstopt. Aan de slag gaan met een ontstopper, een ontstoppingsveer of soda kan in heel wat gevallen een oplossing bieden. Worden uw inspanningen toch niet beloond of wilt u meteen een professional aanstellen? Oostendse Ruimdienst Sanders verhelpt al jaar en dag verstopte rioleringen. Ook een beroep doen op onze snelle en professionele service?

Tips & tricks

Met meer dan 35 jaar ervaring op de teller heeft ons gedreven team heel wat kennis over ontstoppingen, ruimingen en rioolinspectie.
Ontdek onze tips & tricks.