Septische put ledigen

Septische putten bestaan in alle vormen en maten. Terwijl de ene put uitsluitend dient voor het afvalwater uit de toiletten, vangt de andere put het afvalwater uit al uw sanitaire voorzingen op. Heeft u een septische put in de grond steken? Dan is geregeld reinigen of ledigen geen overbodige luxe.

Hoe werkt een septische put?

Een septische put zorgt ervoor dat de vaste stoffen uit uw afvalwater bezinken en begeleidt het gezuiverde water verder naar het riool. De bezonken stoffen blijven achter en worden vervolgens door bacteriën afgebroken en omgezet in methaan, koolstofdioxide, water en gegist slib. We spreken van een soort rottingsproces, ook wel septische gisting genoemd. Om het afbraakproces vlot te laten verlopen en de werking van de septische put te blijven garanderen, beperkt u het gebruik van chemische reinigingsproducten, bleekwater en antibacteriële middelen. Die verstoren immers de goede werking van de bacteriën in de put. Voorzorgen nemen bij het schoonmaken of desinfecteren is daarom cruciaal.

Regelmatig ruimen voor een goede werking

De septische put ieder jaar laten ruimen, is niet noodzakelijk. Een jaarlijks controle naar de werking van de put is wél aangewezen. De bovendrijvende korst of sliblaag mag immers niet dikker worden dan 15 centimeter. Wanneer u problemen met uw toilet ondervindt, uw put overloopt via het deksel of er een hardnekkige geur ontstaat, kan het leegmaken van uw septische put oplossingen bieden. Kies voor een snelle en vakkundige lediging dankzij Oostendse Ruimdienst Sanders. Een specialist opbellen? Contacteer ons gerust vandaag nog!

Tips & tricks

Met meer dan 35 jaar ervaring op de teller heeft ons gedreven team heel wat kennis over ontstoppingen, ruimingen en rioolinspectie.
Ontdek onze tips & tricks.