Vetput ledigen

Een vetput of vetafscheider vangt zowel de dierlijke als plantaardige vetten op uit uw afvalwater. Een goede zaak aangezien vetten verstopte leidingen met zich mee kunnen brengen en schade aan uw rioolstelsel veroorzaken. Voor heel wat horecazaken is zo’n vetput en het bijhorende onderhoud bovendien verplicht. De werking van uw vetput blijven garanderen en hygiëne- en milieuproblemen uit de weg gaan? Regelmatig controleren én reinigen is de boodschap!

Hoe werkt zo’n vetput?

Niet alleen horecazaken, maar ook steeds meer particulieren halen een vetput in huis. In elke keuken verdwijnt er immers heel wat vet in de gootsteen. Denk maar aan frituurvet, overgebleven vet uit een pan of dikke sauzen. Dergelijke vettige substanties zetten zich af tegen de wanden van uw afvoerbuizen en belemmeren de vlotte doorstroom. Om dat te voorkomen, wordt in veel gevallen een vetput geplaatst. Zo’n vetafscheider remt het afvalwater af, zodat de zwaardere stoffen (de vetten en het slib) naar de bodem zinken. Het gezuiverde afvalwater wordt vervolgens afgevoerd naar de riolering, terwijl de brei in de vetput alsmaar aandikt.

Regelmatig leegmaken is noodzakelijk

Uw vetput haalt uw vetten uit het afvalwater en blijven daar logischerwijs ook achter. De vetput regelmatig vetvrij maken is dan ook geen overbodige luxe. Een grote massa vet is immers de perfecte voedingsbodem voor allerlei soorten bacteriën. Toch liever een hygiënische keuken? Stip dan regelmatig de reiniging van uw vetput aan in uw agenda. Op die manier houdt u bacteriën buiten, vermijdt u vreemde geurtjes en kunnen uw klanten, vrienden of familie gewoon veilig komen tafelen. Is uw vetput stilaan aan een onderhoud toe? Steek zelf de handen uit de mouwen of laat dit lastige karweitje gewoon aan een expert over. De stielmannen van Oostendse Ruimdienst Sanders ruimen uw vetput en reinigen met hoge druk. Aan het einde van de rit sturen we het vettige materiaal naar een erkende verwerkingsfirma en ontvangt u een attest.

Tips & tricks

Met meer dan 35 jaar ervaring op de teller heeft ons gedreven team heel wat kennis over ontstoppingen, ruimingen en rioolinspectie.
Ontdek onze tips & tricks.