Regenwaterput reinigen

Beschikt u thuis over een regenwaterput en houdt u zo uw waterfactuur binnen de perken? Dankzij een regenwaterput vangt u simpelweg hemelwater op dat u nadien gewoon kan gebruiken om uw toilet te spoelen of om uw tuin te besproeien. Een fantastische investering zo’n regenwaterput, althans als u hem regelmatig een onderhoud gunt …

Onderhoud is noodzakelijk

Om de kwaliteit van uw water en uw put te blijven waarborgen, is een regelmatig onderhoud noodzakelijk. In principe brengt een uitgeruste regenput weinig zorgen met zich mee. Er nestelen zich immers micro-organismen in de put die een natuurlijke reiniging creëren en ook met een goede filter kunt u al heel wat vuildeeltjes eenvoudig buitenhouden. Toch baant het slib zich daartussen een weg en hoopt het zich op in uw regenput. Niet alleen op de bodem, maar ook aan de wanden begint het vuil zich hardnekkig vast te hechten. Het resultaat? Een onaangename geur en water met een vreemd kleurtje. Herkenbaar? Dan is het hoog tijd om uw regenput te laten reinigen.

Neem een specialist onder de arm

Uw regenwaterput zelf stevig onder handen nemen, is onbegonnen werk. Het wordt al snel een klus van enkele uren en echt heel veilig is het niet. Schakel daarom altijd een specialist in, zoals de vakmannen van de Oostende Ruimdienst. Onze medewerkers reinigen uw waterput met kennis van zaken en kunnen perfect overweg met de professionele apparatuur. Ook zeker zijn van een grondige reiniging en een proper resultaat, inclusief de moeilijk bereikbare hoekjes en kantjes? Laat gerust van u horen en dan komt ons ervaren team graag bij u langs.  

Tips & tricks

Met meer dan 35 jaar ervaring op de teller heeft ons gedreven team heel wat kennis over ontstoppingen, ruimingen en rioolinspectie.
Ontdek onze tips & tricks.