Geurhinder in huis: vanwaar komt het en hoe spoor je het op?

We wonen allemaal graag in een propere woning waar het aangenaam vertoeven is. Geurhinder in huis is dan ook een storend ongemak. Bovendien wijst het in veel gevallen op een rioolproblematiek. Blijf er dus niet mee rondlopen, maar spoor zo vlug mogelijk op waar deze vieze geurtjes vandaan  komen. Zo bespaart u zich al snel oplopende kosten.  

Wat zijn de oorzaken van geurhinder in huis?

Geurhinder heeft verschillende oorzaken. Vaak is het afkomstig van een lek of verstopping in de afvoer van uw wc of wasbak, maar ook in dat van uw douche of vaatwasser. Heeft u een regenput in uw tuin of woning? Dan is een regelmatige reiniging broodnodig.

Zo niet, raakt het regenwater vervuild, wat leidt tot onaangename geurtjes. Voor een septische put geldt hetzelfde. Bovendien controleert u bij een rioolgeur in huis ook beter of die put niet overgelopen is, wat namelijk een enorme stank kan veroorzaken.

Geurhinder opsporen via camera-inspectie

Natuurlijk wil u liefst zo snel mogelijk af van die ‘puttekesgeur’. Situeert de stank zich voornamelijk rond één plaats? Dan kan u uw leidingen zelf alvast even checken op mogelijke lekkages of verstoppingen. Vaak is er echter een meer doortastende aanpak nodig. U doet dan het best een beroep op een grondige camera-inspectie via een gespecialiseerde firma. Geavanceerde camera’s inspecteren uw leidingen en sporen het probleem op in een handomdraai.

Ook geurdetectie via gekleurde rook is een efficiënte oplossing. In dat geval wordt een rookgenerator aangesloten op de afvoerleidingen. De plaats waar de gekleurde rook in uw woning verschijnt, is de plaats waar de stank ontsnapt.

Hoeveel kost een camera-inspectie?

De prijs van een camera-inspectie is afhankelijk van firma tot firma. U rekent al snel op een gemiddelde prijs van €150 voor de camera-inspectie alleen. Hier kunnen natuurlijk ook nog andere kosten bijkomen. Hoe sneller u het probleem opspoort, hoe kleiner de kans op een rioolbreuk, waarbij de herstellingskosten al snel oplopen.

Geurhinder in uw huis?

Heeft u last van geurhinder in huis? Laat het niet escaleren, maar schakel tijdig gespecialiseerde hulp in. Zo kan u weer optimaal genieten van uw geliefde woning.

Oostendse Ruimdienst Sanders helpt u snel verder

Bent u woonachtig in Oostende en ondervindt u last van een verstopping of een volle put? Nood aan expertise om een lek op te sporen of een periodiek onderhoud van uw afvoerleidingen? Met meer dan 35 jaar ervaring op de teller is het gedreven team van de Oostendse Ruimdienst Sanders uw professionele partner voor ontstoppingen, ruimingen en rioolinspectie. Onze rode tankwagen rukt uit in Oostende, Brugge, kust en omgeving om problemen bij particulieren, ondernemingen en openbare instellingen te verhelpen.