Hoe weet ik wanneer mijn beerput vol is?

Een beerput is een ondergrondse put die alle toiletwater opvangt. De put heeft een bodem, waardoor de beerput soms vol raakt. Laat dus uw beerput tijdig ledigen vooraleer die overvol is.

Maar wanneer is uw beerput vol? Deze hints wijzen op een volle beerput die klaar is voor een diepgaande ruiming en reiniging.

Herkennen van een volle beerput

Een beerput is een ondergrondse put die alle toiletwater opvangt. Deze put is niet aangesloten op het rioleringsnet waardoor de vaste delen naar de grond zaken en in de bodem dringen. Dat proces verloopt traag, dus de put raakt af en toe vol. Zodra het slib op de bodem halverwege de put zit, en er een dikke, harde laag bovenop het water ligt, is uw beerput vol. Toch kan u dit niet altijd waarnemen. Door oog te hebben voor onderstaande aanwijzingen, weet u wanneer u een ruimdienst moet bellen om uw volle beerput te ledigen.

Toiletwater stroomt niet makkelijk weg en is vervuild

Met een simpele druk op de knop zou het toiletwater makkelijk moeten doorstromen. Komt het toiletwater tijdens het doorspoelen eerst naar boven vooraleer het wegzakt? Dan wijst dat in de meeste gevallen op een verstopping of een beerput die bijna vol is. Merkt u vervuild water in het toilet na het doorspoelen? Dan is dat nog een extra aanwijzing die aangeeft dat de ruiming van uw beerput niet langer op zich kan laten wachten!

Klokkende geluiden uit de toiletpot

Bij een volle beerput zuigt het toilet geen lucht meer aan. Tijdens het doorspoelen zoekt uw toilet dan naar andere lucht, waardoor u een klokkend of borrelend geluid zal opmerken in de wc zelf. Bel dan als de bliksem een ruimdienst om uw volle beerput te ledigen voordat het te laat is en uw putdeksel overloopt.

Nare geurtjes in huis

Een doordringende rioolgeur wijst in de meeste gevallen op een volle beerput. Maar naast een volle put is ook een verstopping niet uitgesloten. Win daarom professioneel advies in over de stank bij een gespecialiseerde ruim- en ontstoppingsdienst vooraleer u zelf aan de slag gaat.

Bel een ruimdienst om uw volle beerput te ledigen

Is uw beerput vol? Ga dan absoluut niet zelf aan de slag met de lediging van uw volle beerput! Er ontsnappen bij het openen van de put giftige en schadelijke gassen waar u beter niet mee in aanraking komt. En wat gaat u dan doen met het afval uit de beerput? Bewaren in een vuilnisbak? Dat dachten we! Bel een ruimdienst op die gespecialiseerd is in het ruimen van beerputten. Deze vakmannen beschikken over een uitgeruste wagen en de nodige apparatuur om uw beerput in een handomdraai leeg én schoon te maken.

Oostendse Ruimdienst Sanders helpt u snel verder

Bent u woonachtig in Oostende en ondervindt u last van een verstopping of een volle put? Nood aan expertise om een lek op te sporen of een periodiek onderhoud van uw afvoerleidingen? Met meer dan 35 jaar ervaring op de teller is het gedreven team van de Oostendse Ruimdienst Sanders uw professionele partner voor ontstoppingen, ruimingen en rioolinspectie. Onze rode tankwagen rukt uit in Oostende, Brugge, kust en omgeving om problemen bij particulieren, ondernemingen en openbare instellingen te verhelpen.