Maakt uw wc een klokkend geluid?
Dit is de oorzaak!

Normaal gezien loopt een wc makkelijk door wanneer u doorspoelt. Het afvalwater stroomt dan gemoedelijk naar de riolering, beerput of septische put.

Helaas is ook een verstopping in het toilet nooit uitgesloten. Hoort u een borrelend, sputterend of klokkend geluid in de wc tijdens het doorspoelen, dan wijst dat vaak op een vroegtijdige verstopping.

Klokkend geluid in toilet wijst op gedeeltelijke verstopping

De wc krijg het zwaar te verduren. Een overmatig gebruik van toiletpapier, vochtige doekjes of voorwerpen zoals tampons en maandverbanden komen te pas en te onpas in de toiletpot terecht. Let er dus zeker op dat u niet teveel toiletpapier of voorwerpen in de wc gooit. Is dat toch gebeurd en zit er een blokkade in de hals van het toilet, kan u altijd proberen om zelf de toiletpot te ontstoppen.

Problemen met de septische put veroorzaken klokkende geluiden

Ook andere factoren kunnen de oorzaak zijn van klokkende geluiden in de wc. Veel woningen zijn uitgerust met een beerput of septische put waar alle afvalwater naartoe stroomt. Wanneer die putten vol raken, kan het water niet meer wegstromen en komt het water hoogstwaarschijnlijk eerst naar boven bij het doorspoelen vooraleer het wegzakt in de leiding.

In het slechtste geval zal de put zelfs overstromen. Wanneer het water opstijgt of de put overloopt, moet de put geruimd worden door een erkende firma. De vakmannen zuigen met hun uitgeruste wagen de put leeg in een handomdraai en maken snel komaf met dat vervelende probleem.

Een probleem met het toilet dieper in de leidingen of riolering

Weerklinkt er na de ontstopping van uw toilet en de ruiming van uw septische of beerput nog steeds een klokkend geluid uit het toilet? Dan is het mogelijk dat de verstopping zich in de riolering of de dieperliggende leidingen bevindt. Zo kan het zijn dat uw riolering verzakt is of er boomwortels door de leidingen groeien.

Het is dan aangewezen om camera-inspectie in te schakelen. Een ruimdienst loodst dan een buigzame camera door de leidingen en spoort zo de oorzaak van het klokkend geluid uit het toilet op. Zij zullen natuurlijk ook het probleem verhelpen en proberen dat te doen zonder al te veel breekwerk.

Oostendse Ruimdienst Sanders helpt u snel verder

Bent u woonachtig in Oostende en ondervindt u last van een verstopping of een volle put? Nood aan expertise om een lek op te sporen of een periodiek onderhoud van uw afvoerleidingen? Met meer dan 35 jaar ervaring op de teller is het gedreven team van de Oostendse Ruimdienst Sanders uw professionele partner voor ontstoppingen, ruimingen en rioolinspectie. Onze rode tankwagen rukt uit in Oostende, Brugge, kust en omgeving om problemen bij particulieren, ondernemingen en openbare instellingen te verhelpen.