Ontstoppen met soda, een goed idee?

Verstoppingen in uw woning zijn een hels ongemak. Het kan niet alleen onfrisse geurtjes veroorzaken, maar verhindert de vlotte werking van uw huishouden. Gevolg? Afwas stapelt op of u stelt uw kort stortbad uit naar later. Helaas komt dit probleem maar al te vaak voor bij uw toilet, douche of afvoer. Geen enkel plekje blijft immers gespaard. Moet u dan meteen een loodgieter bellen om de verstopping te verhelpen? Niet per se, want met het wondermiddel soda kan u het probleem verhelpen én vermijden.

Chemische middelen? Nee, ontstop met soda!

In uw plaatselijke supermarkt zijn ongetwijfeld talloze chemische producten te vinden die een vlotte ontstopping van uw buizen garanderen. Die middeltjes zijn echter zo veel mogelijk te vermijden.

Naast het feit dat ze uw leidingen ernstig kunnen aantasten, zijn ze heel milieubelastend. Grijp daarom eerst en vooral naar huis-,tuin- en keukenmiddeltjes zoals baking soda of natriumcarbonaat, een witte, kristallijne stof.

Je afvoer ontstoppen met soda en heet water

In de keuken wordt soda gebruikt als rijsmiddel, zuurteregelaar of antiklontermiddel. In de sanitaire wereld wordt het al jarenlang gehanteerd voor het tegengaan van verstoppingen. Naast etensresten, is het middel ook effectief tegen kalkaanslag en andere viezigheid in uw afvoer. De zuiverende werking zorgt voor ontstopte leidingen en dat op een milieuvriendelijke manier.

U gebruikt soda makkelijk in combinatie met heet water. Meng een pak soda met een liter heet water en spoel het door uw afvoer. Voor een optimaal resultaat, laat u het mengsel een nachtje staan. Vervolgens spoelt u het weg met nog een liter heet water. Controleer vervolgens of het water opnieuw vlot door uw afvoer stroomt.

Ontstoppen met soda en azijn voor een sterke werking

Heeft u te kampen met een zwaardere verstopping? Dat vraagt om de harde middelen! In dat geval doet u een beroep op azijn. Azijn wordt vaak gebruikt voor huishoudelijke taken zoals het schoonmaken van hardnekking vuil, maar komt dus ook van pas bij een verstopte afvoer.

Meng een kopje soda met een halve liter azijn. U zal merken dat het goedje meteen begint te schuimen. Giet het mengsel vervolgens in uw afvoer en laat 15 tot 20 minuten intrekken. Spoel vervolgens door met heet water. Let op: soda en azijn zijn twee sterke producten, gebruik dus steeds handschoenen voor uw eigen veiligheid.

Een hardnekkige verstopping? Schakel een professionele firma in!

Krijgt u de verstopping zelf niet opgelost? Vermijd dat u uw leidingen beschadigt en doe een beroep op een professionele firma. Met gespecialiseerd materiaal verhelpen zij het ongemak in een handomdraai.

Oostendse Ruimdienst Sanders helpt u snel verder

Bent u woonachtig in Oostende en ondervindt u last van een verstopping of een volle put? Nood aan expertise om een lek op te sporen of een periodiek onderhoud van uw afvoerleidingen? Met meer dan 35 jaar ervaring op de teller is het gedreven team van de Oostendse Ruimdienst Sanders uw professionele partner voor ontstoppingen, ruimingen en rioolinspectie. Onze rode tankwagen rukt uit in Oostende, Brugge, kust en omgeving om problemen bij particulieren, ondernemingen en openbare instellingen te verhelpen.