Verstopte WC?
Vijf tips voor een vlotte ontstopping

U gaat nietsvermoedend naar het toilet, drukt op de doorspoelknop en … het water komt naar boven en stroomt nét niet over. Het is zover: uw wc is verstopt. Naast het feit dat het erg onhygiënisch is, stinkt het ontzettend en zorgt het voor heel wat ongemak. Een snelle ontstopping is dan ook geen overbodige luxe. Wij geven vijf tips voor een vlotte en efficiënt ontstopping van uw wc. 

1. Rubberen handschoenen helpen bij een verstopt toilet

Zit de verstopping niet zo diep in uw afvoer? Dan steekt u makkelijk zelf de handen uit de mouwen. En neem dat gerust letterlijk, want met een degelijk paar rubberen handschoenen komt u al een heel eind. Steek uw hand in de afvoer tot de eerste knik in de leiding. Maak het vuil of de verstopping handmatig los en verwijder het uit uw afvoer. Op die manier is uw verstopt toilet opnieuw vuilvrij. Zit de verstopping toch dieper dan dat? Lees dan zeker verder!

2. Ontstop uw WC met een ouderwetse plopper

U kent het wel: de houten staaf met een rood, rubberen uiteinde. Deze klassieke ontstopper bij uitstek helpt bij kleinere verstoppingen. Maak het rubber op voorhand nat met heet water voor een optimaal resultaat. Druk de plopper vervolgens op de opening van de afvoer en trek vacuüm tot hij loskomt. Herhaal dit proces een aantal keer. Normaliter zal de verstopping loskomen waardoor u opnieuw geniet van een goed functionerend toilet.

3. Afwasmiddel tegen een verstopte wc

Afwasmiddel lost vetten en andere viezigheid op, waardoor het ook helpt tegen een verstopte wc. Knijp een paar scheuten afwasmiddel in uw wc-pot en laat ze naar de bodem zakken. Giet vervolgens een emmer heet water door uw toilet. Let op: kokend water is effectief, maar kan mogelijks uw wc-pot beschadigen. Laat het mengsel een nacht inwerken en spoel ’s morgens pas door voor een optimaal resultaat.

4. Een verstopt toilet verhelp je met een ontstoppingsveer

Uw wc ontstoppen doet u makkelijk met een ontstoppingsveer. U schuift de veer door uw afvoer en duwt zo de verstopping in een handomdraai weg. Dankzij de veer buigt de kabel mooi mee in de bochten. Let wel op dat u uw afvoer niet beschadigt!

5. Baking soda en natuurazijn: hét wondermiddel tegen een verstopte wc

Bij hardnekkige verstoppingen is een ontstoppingsmiddel een ideale oplossing. Helaas zijn die heel slecht voor het milieu waardoor u ze beter vermijdt. Gelukkig bestaat er een natuurlijk alternatief. Meng een halve fles natuurazijn met een pak baking soda (natriumcarbonaat) en giet het goedje in uw wc-pot. Laat het mengsel een nacht inwerken en spoel door met een emmer heet water. Zo rekent u snel en effectief op een ontstopte wc!

Blijft uw toilet verstopt?

Heeft u alle bovenstaande middelen geprobeerd, maar blijft uw wc verstopt? Dan doet u beter een beroep op een gespecialiseerde firma. Met jarenlange ervaring en gespecialiseerd materiaal, ontstopt Ruimdienst Sanders in een handomdraai uw verstopte wc of afvoer.

Oostendse Ruimdienst Sanders helpt u snel verder

Bent u woonachtig in Oostende en ondervindt u last van een verstopping of een volle put? Nood aan expertise om een lek op te sporen of een periodiek onderhoud van uw afvoerleidingen? Met meer dan 35 jaar ervaring op de teller is het gedreven team van de Oostendse Ruimdienst Sanders uw professionele partner voor ontstoppingen, ruimingen en rioolinspectie. Onze rode tankwagen rukt uit in Oostende, Brugge, kust en omgeving om problemen bij particulieren, ondernemingen en openbare instellingen te verhelpen.