Sanitaire problemen? Kies voor een ontstoppingsdienst !

Het is u sowieso al overkomen: een doorlopend toilet, een douche die niet meer goed doorstroomt of een verstopte wasbak. Sanitaire problemen zijn onvermijdelijk en vaak niet makkelijk op te lossen. Een ontstoppingsdienst opbellen lijkt al snel een brug te ver, maar toch kan het u flink wat tijd en geld besparen.

Een ontstopper verlost u in een mum van tijd van uw problemen

De ontstopping van een riool, afvoer of WC is een heikel en vies werkje. Het is dan ook normaal dat u dat zo veel mogelijk uitstelt. Toch is het belangrijk om bij een verstopping meteen actie te ondernemen, want een verstopte leiding kan op termijn een rioolbreuk veroorzaken. En laat de broodnodige rioolreparatie nu net een duur klusje zijn. Daarnaast zorgt een verstopping voor de nodige geurhinder en geef  toe: niemand wil een stinkend huis. 

Een ontstoppingsdienst spoort via camerainspectie de verstopping op en pakt het probleem grondig aan, zonder schade. Met gespecialiseerd materiaal lossen ze zelfs de zwaarste verstoppingen op in een handomdraai.  

Is een ontstoppingsdienst duur?

De prijzen van een ontstoppingsdienst variëren per firma. De ene firma hanteert uurprijzen, de andere projectprijzen. Bij een normale ontstopping schommelt de prijs tussen de €140 en de €165. Laat u de ontstopping echter aanslepen en leidt dit tot een rioolbreuk, zal u al wat dieper in uw portemonnee mogen tasten. Laat het probleem dus snel en efficiënt aanpakken door een gespecialiseerde ontstoppingsdienst en bespaar een pak geld uit.

Meer dan ontstoppen alleen

Naast het ontstoppen van uw WC, afvoer of riolering, voeren de meeste ontstoppingsdiensten nog andere klusjes uit. Vaak reken je ook op:

  • Ruimingen: heeft u beerput, septische put of nog een ander soort put in uw tuin? Een regelmatige en diepgaande ruiming is noodzakelijk voor een lange levensduur en een geurvrij huis. De meeste ontstoppingsdiensten nemen die ook onder handen.
  • Rioolinspectie: krijgt u te maken met een steeds terugkerend rioolprobleem? Dan is het probleem groter dan u denkt. Via camera-inspectie sporen ontstoppingsfirma’s moeiteloos het pijnpunt op, en herstellen ze dat in een handomdraai.
  • Herstellingen: is je leiding, afwasbak of riolering kapot? Veel ontstoppingsdiensten herstellen deze beschadigde leidingen van binnenuit, zonder dat er breekwerk aan de pas komt. Na zo’n grondige herstelling reken je op een levensduur van zo’n vijftig jaar.

Oostendse Ruimdienst Sanders helpt u snel verder

Bent u woonachtig in Oostende en ondervindt u last van een verstopping of een volle put? Nood aan expertise om een lek op te sporen of een periodiek onderhoud van uw afvoerleidingen? Met meer dan 35 jaar ervaring op de teller is het gedreven team van de Oostendse Ruimdienst Sanders uw professionele partner voor ontstoppingen, ruimingen en rioolinspectie. Onze rode tankwagen rukt uit in Oostende, Brugge, kust en omgeving om problemen bij particulieren, ondernemingen en openbare instellingen te verhelpen.