Welke afvoer moet ik installeren in mijn inloopdouche?

Een prachtige inloopdouche met een regendouchekop: wie wil nu niet zo’n prachtexemplaar in zijn badkamer.

Als u zelf aan de slag gaat met uw inloopdouche is het van groot belang dat u een degelijke afvoer installeert waar geen water uit lekt en die makkelijk te onderhouden is.

Welke afvoer moet u kiezen en hoe voorkomt u problemen met de afvoer in uw inloopdouche? Enkele tips.

Kies een afvoer voor uw inloopdouche met voldoende afvoerdebiet

Er bestaan douchekoppen in alle maten, groottes en debieten. Wanneer u een douchekop kiest met een groot debiet, is het enorm belangrijk dat alle water tijdig weg kan stromen. Kies daarom een douchegoot met een afvoercapaciteit tussen de 15 en 30 liter per minuut zodat het water op elk moment weg kan. Want ook haren en zeepresten zijn niet te vermijden en het is natuurlijk niet de bedoeling dat uw badkamer vol water staat na het douchen.

Soorten afvoeren voor de inloopdouche

Ook afvoeren bestaan in alle kleuren en maten. Zo kan je kiezen voor een ouderwets doucheputje met een afdekplaat of een douchegoot. Deze tweede is stijlvoller en te verkrijgen in verschillende uitvoeringen. Denk maar aan een sleufrooster (een rooster met gaten waar het water doorloopt), een gesloten rooster (het water stroomt weg via de zijkanten) of een tegelrooster (de goot wordt volledig weggewerkt in de vloer). Kies dus uw afvoer volgens de grootte en stijl van uw inloopdouche.

Makkelijk bereikbare sifons en aparte afvoer per toestel

Zorg ervoor dat elk toestel in de badkamer een eigen afvoer heeft. Wanneer dat niet het geval is, komt er een grote onderdruk in de afvoerbuizen en zuigt de ene sifon de andere vacuüm. Er kunnen dan geurhinder en borrelende geluiden optreden wanneer u water door de afvoer laat lopen. Door te kiezen voor afzonderlijke sifons, vermijdt u dit. Zorg er daarnaast ook voor dat de sifon makkelijk bereikbaar is voor mocht er toch een verstopping optreden.

Een afvoer voor uw inloopdouche met rooster

Een doucheputje vol haar zorgt ervoor dat het water niet meer makkelijk wegstroomt. Naast haar, zijn ook opgehoopte zeepresten te vermijden. Om te voorkomen dat er veel vuil in de leidingen van uw inloopdouche belandt, kan u een rooster installeren bovenop de afvoer van uw inloopdouche. Door na elke douche het roostertje vrij te maken van vuil, voorkomt u dat deze vuiligheid zich ophoopt in uw leidingen.

Loopt het water in uw douche niet meer weg ook na het verwijderen van alle vuil? Dan heeft u te maken met een vroegtijdige verstopping. In dat geval kan een ruimdienst uw problemen in een mum van tijd verhelpen.

Oostendse Ruimdienst Sanders helpt u snel verder

Bent u woonachtig in Oostende en ondervindt u last van een verstopping of een volle put? Nood aan expertise om een lek op te sporen of een periodiek onderhoud van uw afvoerleidingen? Met meer dan 35 jaar ervaring op de teller is het gedreven team van de Oostendse Ruimdienst Sanders uw professionele partner voor ontstoppingen, ruimingen en rioolinspectie. Onze rode tankwagen rukt uit in Oostende, Brugge, kust en omgeving om problemen bij particulieren, ondernemingen en openbare instellingen te verhelpen.